Trendigt

Våren är snart här och det gäller att blicka framåt för vilka trender som gäller för 2015. För att ge en kort sammanfattning är det ljusa färger som gäller, bootcutbyxor, mönster och utstående accessoarer som gäller.

Shopping

 

Färger

Vackra färger

De färger som är helt rätt för i vår är ljusa färger där vitt, grått och beige är basfärgerna. Till dessa basfärger kan man sedan lägga till en accentfärg där puderrosa är riktigt hett i vår. Denna färg syns på många kända designers visningar och en puderrosa kavaj från Filippa K kommer att ge dig ett extra trendigt uttryck i vår. Andra färger som passar till vårens mode är en grönskala från skarpt gulgrönt till mer neutralgrön. Denna färg symboliserar nyskapande och inte miljön som väldigt många antar.

Mönster

Lika säkert som puderrosa är vårens färg, lika säkert är det att säga att blommönster är hett i vår. Gärna plagg med stora blommiga mönster i skira pastellfärger. Även det klassiska batikmönstret är på väg tillbaka och du kan med fördel välja en topp i rosa batik. Dessa mönster återses på såväl accessoarer som på kläder i vår och det känns och andas verkligen sommar. Du ska däremot hålla dig borta från surrealistiska eller prickiga mönster då de inte gäller längre utan kan istället kolla på rutiga mönster som är extremt trendigt i år.

Byxan

Jeans

Länge har raka eller tighta byxor legat i trendropen men i vår är det lite andra modeller som gäller. Den allra hetaste byxan för 2015 är den klassiska bootcut byxan. För att få en känsla av form kan man likna den med 60-talets klassiska bootcut byxa i ny tappning. Till detta plagg kan du med fördel välja en tröja med lös och ledig passform för att ge ett ett stilrent uttryck. Material som är väldigt populära i vår är bland annat bomull, linne och silke. Dessa material är perfekta för varmare väder då de är lätta att bära och andas mycket bättre i vår värmen.  Stoppa gärna in byxan i midjan för att bryta av. Elegant, avslappnande och ledig är tre viktiga ledord för plaggen i vår.

Accessoarer

Utstickande för accessoarer för i vår är handväskan. Denna får gärna vara stor och rymlig och rymma allt som ska med, antingen på storstadsshoppingen eller strandutflykten. Till väskan kan du med fördel bära ett par snygga solglasögon från Chep Monday. När våren börjar röra sig mot sommar och det blir allt varmare utomhus så är det också väldigt trendigt att klä sig i scarfar då de är ett lättare plagg som funkar bra i sommar värmen. Andra accessoarer som är heta i vår är bland annat choker-halsbandet som har gjort en storstilad comeback.

Märken

För våren ser det verkligen ut som om de större märkena som Filippa K, Chanel, Calvin Klein med flera är riktigt heta. Tyvärr är det inte alltid plånboken räcker till med dessa dyrgripar och då kan man försöka välja ut ett par klassiker att matcha upp sommargarderoben med. Ett tips är att satsa på en Filippa K kavaj i snyggt puderrosa, en handväska från Chanel och ett par glasögon från Cheap Monday. För dig som handlar dina plagg online finns även bra rabattsidor som erbjuder rabatter på många kända märken.

Med dessa plagg och accessoarer kommer du garanterat att matcha upp en riktigt snygg garderob för våren.