Hitta den perfekta doften för dig

Doft är något mycket personligt och kommunicerar vem du är. Luktsinnet är ett av människans fem sinnen och det är mycket viktigt för människans minnen. En doft kan skapa obehagliga såväl som behagliga reaktioner. Många människor associerar dofter till tidigare upplevelser. Din doft kan således förstärka intrycket som du vill förmedla. Här kan du läsa mer om hur du hittar den perfekta doften för olika tillfällen och humör.

Välj doft efter tillfälle

Precis som du anpassar kläder och accessoarer efter olika tillfällen bör du även anpassa doften. Dofter som förmedlar charm och sensualitet passar på dejten medan mer seriösa noter passar bättre på jobbintervjun. Kryddiga, träiga och mustiga dofter passar på kvällstid medan citrus, vanilj, äpple och blommor passar utmärkt på dagen eftersom de ger ett piggt intryck. Det viktigaste är att hitta de noter som passar just dig.

Hitta din signaturdoft

Att hitta sin signaturdoft är en kul utmaning. Signaturdoften är oftast den som du använder till vardags, men det kan även vara den röda tråden i din parfymgarderob. Utgå från vilka dofter du gillar och välj parfym därefter. Är du en citrusperson eller gillar du noter av ros? Oavsett vad du letar efter finns det mycket att hitta på nätet och priserna är oftast bättre online än i butik.